Uniwersytet Jagielloński w Krakowie - Punkt LogowaniaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
programy studiów - pomoc

Dietetyka, stacjonarne I stopnia
Pierwszy rok, dietetyka

Informacje o etapie studiów

  Program studiów: Dietetyka, stacjonarne I stopnia (WL-n109-0-ZD-6)
  Etap: Pierwszy rok, dietetyka (DT-DL-1)
  Poprzednie etapy: (brak)
  Następne etapy: Drugi rok, dietetyka
Kierunki: dietetyka
Certyfikaty: (brak danych)
Jeśli interesują Cię konkretne, indywidualne wymagania, jakie musisz spełnić na aktualnym etapie studiów, to zajrzyj do modułu zaliczeń etapów:

Przedmioty obowiązkowe

Przedmiot Okres 19/20Z 19/20 Wymagany do warunku
Alergie pokarmowe WL-T1.Aler.Pok. 12/13 - 12/13 NIE
Anatomia człowieka WL-T1.Anat.Czł. 12/13 - ... NIE
Chemia żywności WL-T1.Chem.Żyw. 12/13 - ... NIE
Edukacja żywieniowa WL-T1.Eduk.Żyw. 12/13 - ... NIE
Ekologia i ochrona przyrody WL-T1.Ekol. 12/13 - ... NIE
Epidemiologia chorób WL-T1.Epidem.Chor. 12/13 - ... NIE
Etyka WL-T1.Etyk. 12/13 - ... NIE
Fizjologia człowieka 1/2 WL-T1.Fizjol.Czł.I 12/13 - ... NIE
Higiena i zdrowotne aspekty żywności WL-T1.Hig.Zdr.Asp. 12/13 - ... NIE
Historia medycyny WL-T1.Hist.Med. 12/13 - ... NIE
Język angielski 1/3 CM-CJ-A-DT-1S-1 14/15 - ... NIE
Język angielski 1/3 WL-T1.J.Ang.I 12/13 - 13/14 NIE
Medyczne aspekty organizacji stanowisk pracy WL-T1.Med.Asp. 16/17 - ... NIE
Medyczne aspekty organizacji stanowisk pracy WL-T1.Med.Asp.1 12/13 - 15/16 NIE
Mikrobiologia ogólna i żywności 1/2 WL-T1.Mikr.Żyw.I 12/13 - ... NIE
Organizacja pracy w zakładach żywienia WL-T1.Organ.Pr. 12/13 - ... NIE
Parazytologia WL-T1.Paraz. 12/13 - ... NIE
Podstawy diagnostyki klinicznej WL-T1.Pods.Diag. 13/14 - ... NIE
Podstawy żywienia człowieka WL-T1.Pods.Żyw. 12/13 - ... NIE
Praktyka w domu pomocy społecznej WL-T1.Prakt.3 12/13 - 17/18 NIE
Praktyka w poradni chorób układu pokarmowego i chorób metabolicznych WL-T1.Prakt.2 12/13 - 13/14 NIE
Praktyka w szpitalu WL-T1.Prakt.5 17/18 - ... NIE
Praktyka w szpitalu dla dorosłych WL-T1.Prakt.4 15/16 - ... NIE
Praktyka z zakresu technologii żywienia WL-T1.Prakt.6 18/19 - ... NIE
Psychologia ogólna WL-T1.Psych.Og. 12/13 - ... NIE
Rola rodziny w żywieniu WL-T1.Rodz.Żyw. 12/13 - ... NIE
Socjologia medycyny WL-T1.Socj.Med. 12/13 - ... NIE
Toksykologia i bezpieczeństwo żywności WL-T1.Toks. 12/13 - ... NIE
Wstępna praktyka w szpitalu WL-T1.Prakt.1 12/13 - 16/17 NIE
Wychowanie fizyczne CM-SWF-WL-DT-LS-1 14/15 - ... NIE
Wychowanie fizyczne WL-T1.WF 12/13 - 13/14 NIE

Wymagania punktowe

Typ punktów Grupa przedmiotów Okres Liczba wymagana do
zaliczenia warunkowego
Liczba wymagana do
zaliczenia pełnego
ECTS - Punkty ECTS WL-T1.S - Przedmioty I rok, kierunek dietetyka, studia stacjonarne licencjackie 12/13 - 13/14 48.00 58.00
ECTS - Punkty ECTS 14/15 - 14/15 49.00 59.00
ECTS - Punkty ECTS 15/16 - ... 50.00 60.00
BHP - Punkty za BHP 12/13 - ... n/d 1.00